Εισαγωγή Προθήκες Μόνιμες Προθήκες Λυόμενες Βιτρίνες Μικροκλίμα Φωτισμός Συντήρηση Έργα


ΜΟΝΙΜΕΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΘΗΚΕΣ

Για τις μόνιμες μουσειακές προθήκες του βρετανικού οίκου Click Netherfield κανένας συμβιβασμός δεν είναι αποδεκτός ως προς την αρτιότητα της κατασκευής, την ποιότητα των υλικών και την παρεχόμενη ασφάλεια. Το κάθε υλικό είναι ελεγμένο από Οργανισμούς ή Ινστιτούτα διεθνούς κύρους και φέρει τα σχετικά πιστοποιητικά. Κανένας συμβιβασμός δεν είναι αποδεκτός ούτε από την πλευρά της αισθητικής και της λειτουργικότητας. Το αισθητικό αποτέλεσμα που εκλαμβάνει ο επισκέπτης οφείλει να είναι το τελειότερο δυνατό, ενώ η ευκολία στη χρήση που αποζητά ο μουσειολόγος/συντηρητής παίζουν πάντοτε πρωτεύοντα ρόλο.

Οι υα��οπίνακες που τοποθετούνται είναι άριστη�� ποιότητας, διαφάνειας και καθαρότητας, ικανοί να επιδέχονται με τον καλύτερο τρόπο επεξεργασίες ροντέ και μπιζουτέ, καθώς και διανοίξεις οπών. Για λόγους προστασίας, ασφάλειας και συντήρησης οι υαλοπίνακες είναι ιδιαίτερα μεγάλης αντοχής, ανθεκτικοί σε υψηλές θερμοκρασίες, πολυστρωματικοί (κανονικοί ή extra clear) πάχους 10.8 χιλιοστών είτε αντικλεπτικοί πάχους 9.5 ή 11.5 χιλιοστών. Για την πρόσβαση στο εσωτερικό της προθήκης γίνεται χρήση των κατάλληλων κατά περίπτωση τεχνικών ανοίγματος και μηχανισμών, υψηλής τεχνολογίας και σχεδιασμού, ώστε να μην επηρεάζεται η διαφάνεια και να μην προσβάλλεται η αισθητική των προθηκών. Ανάλογα με τον τύπο της προθήκης, τοποθετούνται αφανείς μεντεσέδες ή αμορτισέρ αερίου που παρέχουν 100% άνοιγμα ή εναλλακτικά μηχανισμοί δύο κινήσεων (pull and slide) που προσφέρουν 60% ή 100% πρόσβαση. Οι μηχανισμοί είναι κατάλληλα σχεδιασμένοι και ιδιαίτερα ανθεκτικοί, διατηρούν δε σταθερά την ανοιγμένη θύρα στην επιλεγμένη γωνία. Οι προθήκες ασφαλίζουν με διπλά συστήματα κλειδώματος αφανή – εσωτερικά και εξωτερικά με κλειδαριές ειδικού τύπου που φέρουν ομφαλούς ABloy CL 291 ή εναλλακτικά ABloy Cam.

Όλα τα μεταλλικά στοιχεία τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των προθηκών είναι ανοξείδωτα με άψογη επεξεργασία επιφανειών και ακμών και τέλεια εφαρμογή στις ενώσεις, χωρίς ανώμαλες προεξοχές, ορατά σημάδια κολλήσεων ή κοχλίες. Οι βάσεις των προθηκών φέρουν ειδικά ρυθμιζόμενα πόδια στήριξης ώστε να προσαρμόζονται τέλεια στο δάπεδο. Στο σύνολό τους, οι προθήκες είναι πιστοποιημένες ως προς τη στεγανότητά τους από τον Βρετανικό Οργανισμό BSRIA επιτυγχάνοντας τις μικρότερες τιμές εναλλαγής αέρα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Η σχεδίαση και κατασκευή της κάθε προθήκης βασίζεται στη φιλοσοφία που θέλει το σκελετό ιδιαίτερα  συμπαγή  και  ανθεκτικό  ώστε να μπορεί να
υποστηρίζει το άνοιγμα των θυρών με οποιοδήποτε μηχανισμό (P&S, μεντεσέδες, αμορτισέρ) χωρίς αυτές να απαιτούν εξωτερική πρόσθετα εφαρμοζόμενη στήριξη όταν είναι ανοικτές.

Στις επόμενες ιστοσελίδες επιχειρείται μια συνοπτική παρο����σίαση εργοστασιακών μοντέλων και εξαρτημάτων υψ����λής κατασκευαστικής ποιότητας και προδιαγραφών.

        Μόνιμες Προθήκες  
© 2007, ANACO | Λεωφ. Βουλιαγμένης 117 & Κρίτωνος 2, Γλυφάδα 166 74 | Tηλ.: 210 9600 915, Fax: 210 9648 128, sales@anaco.gr